Herb Nepal maakt zich op voor het groeiseizoen

21 apr 2018
Benjamin Van Ooij
738
1

De Nederlander Benjamin van Ooij is eigenaar van Herb Nepal een biologische kruidenfarm vlakbij Kathmandu. Herb Nepal bouwt aan een platform dat het centrum van activiteit gaat worden voor boeren in Nepal. Door haar activiteiten wil Herb Nepal naast het scheppen van nieuwe banen, migratie van boeren tegengaan.

In de afgelopen maanden waren de dagen kouder en vooral ook droog zoals bij dit seizoen past. Goede maanden dus om vooruit te plannen, voorbereidende werkzaamheden en de velden klaar te maken voor het groeiseizoen. Herb Nepal heeft geëxperimenteerd met het overwinteren van vorstgevoelige planten, zoals Aloë Vera, door de planten te beschermen met een koepel gemaakt van netten. Deze netten laten regen, het beetje dat wél valt, en beperkt zonlicht toe. De planten worden zó voldoende beschermd tegen harde vorst. Dit levert groeiwinst op voor het komende seizoen en maakt vroegere oogst mogelijk.

De netten zijn wat duurder dan plastic, wat doorgaans wordt gebruikt en zeer wind- en UV gevoelig is, maar gaan minimaal 5 keer zo lang mee. Op lange termijn is het kostenbesparend en duurzamer. De methode kan goed zijn om door lokale boeren over te laten nemen.

Deze koepels van netten kunnen ook gebruikt worden voor onze kwekerij die Herb Nepal in de nabije toekomst graag willen opzetten. Dit om onze eigen hoge kwaliteit en biologische plantjes te kweken die de boeren op hun eigen land kunnen verbouwen.

1 reactie

  • Willemien en Jos de Klein schreef:

    Hallo Ben, Wat geweldig dat de koepels met de netten inderdaad doen wat je dacht, zo is onze donatie goed terecht gekomen,!Ga door met al het mooie werk van jullie doen , Hopelijk zijn er meer mensen die jullie geweldige initiatief ondersteunen, we houden contact, Groet aan je team
    Willemien en Jos de Klein, Noordwolde ( Fr)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.