Introductie Herb Nepal – Juni 2017

10 jun 2017
Benjamin Van Ooij
293
0

Herb Nepal

De Nederlander Benjamin van Ooij is eigenaar van Herb Nepal, een biologische kruidenfarm vlak bij Kathmandu. Hij verzorgt opleidingen aan Nepalese boeren op het gebied van biologisch ‘boeren’ (‘Farming God’s way’). Herb Nepal bouwt aan een platform dat het centrum van activiteit gaat worden voor boeren in Nepal. Dit zit niet alleen op het verbouwen van kruiden en medicinale planten, maar ook de verbinding tussen de boeren en de markt. Door deze gewassen, met hoge waarde, duurzame te verbouwen en te verkopen, worden de inkomens en levensomstandigheden van de boer en zijn gezin verbeterd. Dit gaat migratie tegen, waardoor deze boeren in Nepal kunnen blijven. Herb Nepal is ook betrokken bij de opleiding van de koffieboeren.

De bijdrage van € 1.500 is gebuikt voor de afronding van de inmiddels geopende guesthouses op het terrein van de biologische kruidenfarm Herb Nepal. Deze worden verhuurd aan toeristen en met de inkomsten worden de activiteiten van Herb Nepal gefinancierd.

De Uitdaging

Bouwen van het trainingscentrum waar de boeren opgeleid kunnen worden. Hiermee kunnen eveneens inkomsten gegenereerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.