Vlinders voor grafkisten

30 okt 2020
Ben en Linda
21
0

In onze vorige nieuwsbrief hebben we jullie kennis laten maken met een nieuw project: houten vlinders als sluitschroeven voor op grafkisten. Misschien herinner je nog dat we daarvoor een zaagmachine nodig hadden, zodat Bishnu aan de slag kon gaan. Mede dankzij jullie hulp is dat gelukt, dank je wel!

In januari zijn Matthijs & Myrthe aangekomen in Nepal. Zij hebben, samen met Bishnu (projectleider vlinders) de werkplaats helemaal ingericht, zodat Bischnu daar aan de slag zou kunnen. Daarvoor moest hij eerst nog in ‘opleiding’ bij grafkistenmaker Radboud Spruit. Radboud is naar Nepal gekomen en heeft Bishnu de fijne kneepjes van het vak geleerd. En mét succes!

Bishnu is met vlag en wimpel geslaagd voor de opleiding van Radboud. Erg leuk om te zien hoe enthousiast hij werd en het liefst niet wilde stoppen met zagen en schuren. De eerste partij vlinders was in februari klaar en is goed aangekomen in Nederland, waar Radboud de vlinders verkoopt. Bishnu stond in de startblokken voor het maken van de volgende partij vlinders, totdat Nepal in maart volledig op slot ging. Bishnu was op dat moment bij zijn ouders in een ander district van Nepal. Daar heeft hij (met zijn gezin) vier maanden moeten verblijven, totdat ze weer naar hun eigen district mochten.

Inmiddels zijn ze weer zo’n drie maanden thuis en pakte Bishnu zijn werk weer op. Hij heeft na thuiskomst zo’n 1.500 vlinders kunnen maken; daarna was het hout op en ook niet meer leverbaar. De tweede zending is aangekomen in Nederland, dus Radboud kan voorlopig vooruit. Maar we hopen dat Bishnu zijn werk binnenkort weer op kan pakken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.