Voorbereiding voor het nieuwe groeiseizoen

28 mrt 2018
Benjamin Van Ooij
164
0

De afgelopen maanden waren de dagen kouder en vooral ook droog zoals bij dit seizoen past. Goede maanden dus om vooruit te plannen, voorbereidende werkzaamheden en de velden klaar te maken voor het groeiseizoen.

We hebben geëxperimenteerd met het overwinteren van vorstgevoelige planten, zoals Aloe Vera, door de planten te beschermen met een koepel gemaakt van netten. Deze netten laten regen, het beetje dat wél valt, en beperkt zonlicht toe. De planten worden zó voldoende beschermd tegen harde vorst. Dit levert groeiwinst op voor het komende seizoen en maakt vroegere oogst mogelijk.

De netten zijn wat duurder dan plastic, wat doorgaans wordt gebruikt en zeer wind- en UV gevoelig is, maar gaan minimaal 5 keer zo lang mee. Op lange termijn is het kostenbesparend en duurzamer. De methode kan goed zijn om door lokale boeren over te laten nemen.

Deze koepels van netten kunnen ook gebruikt worden voor onze kwekerij die we in de nabije toekomst graag willen opzetten. Dit om onze eigen hoge kwaliteit en biologische plantjes te kweken die de boeren op hun eigen land kunnen verbouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.