Wereldbank order Mimimoto’s – December 2017

28 dec 2017
Ben en Linda
291
0

Charge Nepal heeft een order van de Wereldbank ontvangen voor de Mimi Moto cook stove. De Mimi Moto is een kooktoestel die zonder gevaarlijke uitstoot brandt. Door het gebruik van de Mimi Moto kan er schoon, goedkoop en efficiënt gekookt worden. Het overgrote deel van de Nepalezen kookt namelijk op hout. Dit is erg ongezond. Met name moeders, kinderen en ouderen hebben hierdoor gezondheidsklachten gekregen. Charge Nepal werkt daarom samen met het Nederlandse bedrijf Mimimoto om op woodpellets te kunnen koken.

Deze cook stove is uitgebreid getest in Nepal en als ‘tier 4’ stove uit de bus gekomen. Dat is een erg goed resultaat en ook bij het ondervragen van testgebruikers kwam deze stove als beste uit de bus.

De Wereldbank heeft op grond hiervan 70 stoves besteld, die zij op verschillende plekken in Nepal gedurende enige maanden in een pilot zullen inzetten. In november zijn de cookstoves in Nepal vanuit China aangekomen en uitgeleverd aan de Wereldbank. Dit was geen eenvoudige opgave. Het importeren van goederen in Nepal vereist veel geduld. Er dienen vele documenten te worden geregeld die specifieke eisen hebben vanuit de douane. Na veel wachten is het uiteindelijk toch gelukt en worden de stoves nu verspreid door het land.

Op basis van de uitkomsten van deze pilot zal de Wereldbank beslissen hoe de cook stove verder kan worden ingezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.